Tuesday, October 23, 2018

Psilosybiiniavusteinen terapia sai FDA:lta läpimurtoterapia-luokituksen

MDMA:n ohella nyt myös psilosybiiniavusteinen terapia vaikeahoitoisen masennuksen hoidossa on saanut Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:lta läpimurtoterapia-luokituksen. Tämä luokitus annetaan uusille, erityisen lupaaville hoitomuodoille. Sen käytännön vaikutus on, että se helpottaa lupa- ja tutkimusprosessia tutkimusten kolmannessa vaiheessa, joka on viimeinen vaihe, joka kaikkien lääkeaineiden on käytävä läpi ennen kuin hoitomuoto voidaan ottaa yleisempään käyttöön.

Kolmanteen vaiheeseen päätyminen ei vielä tarkoita, että hoitomuoto tullaan hyväksymään, sillä merkittävä osa uusista lääkkeistä ei läpäise tätä vaihetta. Alustavat tulokset ovat kuitenkin erittäin lupaavia, ja parhaassa tapauksessa masennusta saatetaan hoitaa psilosybiiniavusteisesti jo ensi vuosikymmenen ensimmäisinä vuosina. Tämä tarkoittaisi myös, että psilosybiiniä voitaisiin alkaa nykyistä matalammalla kynnyksellä kokeilemaan laajemmin myös muihin vaivoihin.

Ennen pitkää päädytään epäilemättä tutkimaan tarkemmin myös psilosybiinin käyttösovelluksia sairauksien hoitoa laajemmalla spektrillä.


--–-- - - - - - --–--

Viesti Psykedeeliuutisten ylläpitäjältä Henry Vistbackalta:

Jos haluat edistää psykedeeleihin liittyvää, laadukasta ja kiihkotonta tiedonvälitystä,
yksi keino siihen on tukea aihepiirin parissa tekemääni työtä joukkorahoitussivuni kautta. 
Lisätietoa tästä.

Kiitos!

--–-- - - - - - --–--

No comments:

Post a Comment